Seyahat İpuçları/Önerileri


Malum yaz geliyor. Seyahat planları başladığı için dedim ki en iyisi bir ipucu/öneri yazısı hazırlayayım. Sizler de belki bu yazıdan yararlanıp daha rahat bir tatil geçirmiş olursunuz. 

1. Kıyafetleri Sarmak


Bu yöntem biraz tuhaf gözükebilir belki ama inanın çok işe yarıyor. Tatile giderken olabildiğince fazla kıyafet almak istiyoruz doğal olarak. Fakat bavulumuzda yer kalmadığı durumlar çok oluyor. Fakat kıyafetlerinizi katlayıp koymak yerine onları rulo haline getirirseniz çok daha fazla yer açıldığını göreceksiniz.

2. Kabloları Paketlemek


Şarj aleti kablolarının ve kulaklıkların çantanızın içinde dolaşık bir biçimde olmak herkesin sinir olduğu bir durumdur elbet. Çoğu kişi belki bu yöntemi akıl etmiştir fakat ben yine de söyleyeyim ki duymayan kalmasın :) Kabloları bir gözlük kutusunun içine koyarak ya da elinizde bulunan minik cüzdan tarzı bir çantaya koyarsanız sizin için hayat daha kolay olacaktır.

3. Temiz Ayakkabılar


Ayakkabıları bavula yerleştirmek sanırım en sıkıntılı şeylerden birisi. Bunun sebebi ise pis ayakkabılarımızı kıyafetlerimize değdirmek istemememiz. bütün ayakkabıları bir poşete koyup bavula yerleştirmek bir seçenek tabi ki ama bu seferde bir ayakkabının tabanı diğerine değip pis bir ortam oluşturur. Bunun bulunan en güzel çözümlerinden birisi ise her çift ayakkabımızı bir duş başlığına koyarak o hijyenik ortamı sağlayabiliyor olmamız :)

4. Uçaklarda Oturma Düzeni Yap


Uçak yolculuğu hızlı olduğu için çok tercih edilir fakat otobüs yolculuğu gibi rahat koltuklara sahip değildir (business classta uçmuyorsanız tabi). Bir diğer sıkıntı ise, uçaktaki koltuk düzenlerinin genellikle üçlü sıralardan oluşması ve rahat rahat, yayılarak gitme şansının pek olmaması. Bu nedenle sizi rahat ettirecek en iyi ipuçlarından birisi bu... Eğer tek kişilik bir yolculuk yapıyorsanız, biletinizi alırken üçlü koltukların ortasında bulunan koltuğu rezerve edin. Çünkü genellikle yerleşim düzeni böyle olan koltuklarda yolcular daha boş olan sırayı tercih edecektir. Eğer bir arkadaşınızla yolculuk ediyorsanız, biriniz cam kenarını diğeri ise koridor kenarındaki koltuğu rezerve etsin. Ortada ki boş koltuğu büyük ihtimal kimse almayacaktır zaten. Diyelim ki aldılar, o zaman da yolcudan rica edip yer değiştirmek isteyebilirsiniz.

5. Alınacaklar Listesi Oluştur


Pratik çözümlerden birisi de seyahate çıkmadan 1 2 gün önceden yanınıza almayı düşündüğünüz ve almanız gereken temel şeylerin bir listesini yapmak. Seyahat günü telaş içinde olacağınız için almanız gereken en basit şeyi bile unutma ihtimaliniz var çünkü.

6. Tuvalet Kağıdı ve Islak Mendil


Gittiğiniz yerlerde tuvalet kağıdı ve kullanabileceğiniz bir sabun olmayabilir. Özellikle uzun yolculuklarda sıkça karşılaşılan bir sorundur bu. O yüzden yanınıza tuvalet kağıdı ve ıslak mendil almak hayatınızı kurtarabilir.

7. Sahte Cüzdan


Bu ipucunu bir arkadaşımın deneyimi üzerine yazıyorum. Yurt dışında gidilen seyahatlerde bazı ülkelerde (özellikle İspanya, Hindistan) hırsızlık olayları çok oluyor ve siz gezdiğiniz yerlerin tadını çıkarırken kaşla göz arasında cüzdanınız gitmiş oluyor. Buna getirilebilecek bir çözüm ise çantanızın içine kullanmadığınız eski bir cüzdan koyun ve paranızı, kimliğinizi ceketinizin iç cebine ya da kimsenin ulaşamayacağı yerlere koyun. Böylelikle hırsızlar paranızı değil, boş bir cüzdan çalmış olacak.

8. Pasaport ve Kimliğinin Resmini Çek


Yurt dışına gittiğinizde pasaportunuzu ya da kimliğinizi çaldırmanız veya kaybetmeniz çok büyük bir ihtimal ve onlar olmadan da ülkenize bile geri dönememe şansınız var. O yüzden kimliğinizin ve pasaportunuzun fotokopisini yanınızda taşıyıp, kendisini de otel odanızda bırakın. Hatta ne olur ne olmaz diye bir de telefonunuza resmini çekseniz iyi edersiniz.

9. Yanına İlacını Al


Bu ipucu yurt dışı seyahatleri için fazla geçerli olmayabilir ama ülkeden ülkeye değişiyor. Yolda midenizin rahatsızlanacağını ya da başınızın ağrıyacağını bilemezsiniz ve bütün tatiliniz zehir olabilir. O yüzden bir kaç tane ağrı kesici ve mide bulantısı hapı almak o an için sizi rahatlatacaktır. Fakat dediğim gibi, hava alanlarında bazen ilaç alımı olmuyor ama bir kaç tane yanınıza alın siz yine de. Eğer izin verilmezse çöpe atarsınız artık.

10. Kitabını Almayı Unutma!


Ve son öneri ise yanınıza sakın kitabınızı almayı unutmayın. İster uzun yolculuğa çıkın, ister kısa yolculuk, vakit buldukça açıp okuyabileceğiniz bir romanınız olsun yanınızda. Bundan sonra yayınlayacağım yazı bir kitap önerileri yazısı olacak. Oradan da bir kitap beğenip alabilirsiniz.

Herkese İyi Yolculuklar :)


Hazırlayan: Deniz Yapıcı


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları