20'li Yaşlarındaki Her Genç Kızın Dolabında Olması Gereken Parçalar

Her blog yazısında en az bir kere anlatılan "Dolabın Olmazsa Olmazları" yazısını yazmak bana da farz oldu. Kendi dolabımı gözden geçirip baktım ki hep giydiğim ve daha yıllarca da giyebileceğim kıyafetler var. Eğer sizde kendi tarzınız doğrultusunda bu parçaları edinirseniz, aklınıza giyecek bir şey gelmediğinde eliniz hemen bunlara gidecektir. Emin olun bu parçalar hem çok tarz duracak hem de sizin için kurtarıcı olacaktır.
Peki bu parçaları nereden bulabilirim derseniz de bulduğum benzer parçaların linklerini koydum sizin için.

1. Beyaz Tshirt


Herkesin dolabında beyaz bi tshirt vardır zaten. Ama benim önerim dar tshirtler yerine bol tshirtler giymeniz. Hatta erkek reyonundan alırsanız daha güzel duracaktır. Kot şortların üzerine, jeanlerin üzerine, takım elbisenin içine ve eteklerinizin üzerine de giyebilirsiniz. 

2. Kot Ceket veya Kot Gömlek


Herkesin dolabında olduğuna inandığım diğer parça ise kot ceketler. Kot ceketiniz olmasa bile kot gömleğiniz vardır. Bu ara vintage modası geri geldiği için aldığınız kot ceket/gömlek bol olursa, bunu daha yıllarca kullanabilirsiniz.


3. Mom Jean


Vintage modasıyla birlikte gelen bir diğer parça mom jeanler ve bana kalırsa yıllarca giyilebilecek bir parça. Çoğu vücut tipine de yakıştığını düşünüyorum. Bacak boyunuzu uzun gösterip, belinizi de daha ince gösterecek bir pantolon tipi mom jeanler. 


4. Siyah Sweatshirt


Benim sıkılmadan en az haftada bir giydiğim parça. Ben genellikle siyah tayt üzerine giyip, sweatshirtün içine de beyaz bir tshirt giyiyorum. Beyaz tshirtün alttan gözükmesi küçük bir detay yaratarak, tarz bir görünüm sağlıyor.


5. Askılı Çanta


Okul dönemi için çok rahat bir seçenek olmasa da günlük hayatınızda ya da işe giderken şık ve rahat duracak bir çanta modeli askılı çantalar. 


6. Siyah Bot


20'li yaşlara geçince topuklu ayakkabı giyme dönemleri başlar kızlarda. Benim topuklu ayakkabı dünyasına girişim topuklu botlarla oldu. Kışın paltonuzun altında çok şık duruyorlar. Ama size tavsiyem rahat bir model seçmeniz. Çünkü ayağınıza vurabilir. 


7. Şık Bir Terlik


İnsanda bağımlılık yapan şeylerden birisi de terlikler. Geçen yazdan beri terlikten başka bir şey giymiyorum sanırım. Ama tabi rahat olacağız diye salmamak lazım kendimizi. O yüzden bu modeller güzel birer alternatif.


8. Siyah Elbise


Her kadının dolabında en az bir tane siyah elbise olmalıdır klişesi gerçekten doğru çünkü özel günlerde giyecek bir şeyiniz yoksa siyah elbiseler kurtarıcı oluyor. İster topuklu ayakkabıyla giyin ister spor ayakkabıyla. Her türlü tarz gözükeceksiniz.


9. Beyaz Gömlek


Beyaz gömlek en sevdiğim parçalardan birisi olabilir. Özellikle kot şort veya jeanlerin üzerine çok yakıştırıyorum.


10. Siyah Tayt


Terlikten sonra bağımlılık yapan diğer bir parça ise taytlar. Kendimi tutmasam her renk tayt alacağım. Üzerine sweatshirt ya da tshirtle çok rahat oluyor ama yine de tarz gözüküyorlar.


11. İnce Bantlı Topuklu Ayakkabı


İnce bantlı ayakkabılar kadınların ayağını çok güzel gösteriyor bence. Pek rahat oldukları söylenemez ama özel günlerde her kombinin altına uyum sağlayabilecek bir model.


12. Beyaz Spor Ayakkabı


Artık memlekette beyaz spor ayakkabısı olmayanı dövüyorlar resmen. 


13. Skinny Jean


Modası hiçbir zaman geçmeyecek bir jean varsa o da skinny jeanler.


14. Uzun Palto


Bu kış uzun paltolar aşırı moda oldu. Her kızda bir uzun palto vardı neredeyse. Ayrıca kaliteli bir palto alırsanız hem çok uzun yıllar kullanır hem de ilerde kızınıza bile verebilirsiniz. 


15. Sırt Çantası


Okula başlayacak herkes için sırt çantası olmazsa olmaz. Belki iş hayatında pek şık olmayabilir ama günlük gezmelerinizde de çok kullanışlı olacaktır.


16. Siyah Askılı


Yazın diğer bir kurtarıcı parçası siyah askılı bluzler. Aklınıza giyecek bir şey gelmiyorsa kot pantolonun üstüne geçirip çıkabilirsiniz. Ayrıca blazer ceketlerin içinde de çok şık duran bir parça kendisi.


17. Bol Pantolon


Bu pantolon modelini herkes sevmiyor ama 90'lardan gelen bir parça olduğu için bu sene tekrar moda oldu. Özellikle zayıf kadınlara çok yakıştırıyorum. Üzerine bir tshirt giyip günlük kombininizi oluşturabilir ya da beyaz gömlek giyip iş için kullanabilirsiniz.


18. Blazer Ceket


Yine hem günlük hem de iş için kullanılabilecek bir parça. İşiniz resmi bir ortam olmasa bile ne zaman resmi bir ortama gireceğiniz belli olmaz. O yüzden dolabınızda en az bir tane blazer bulundurmakta fayda var.


19. Kumaş Pantolon


Blazer ceketler gibi kullanılabilecek bir parça. Resmi ortamlar için olmazsa olmaz.


20. Yüz Tipinize Uygun Güneş Gözlüğü


Herkesin güneş gözlüğü vardır elbet ama en önemlisi güneş gözlüğünü kaliteli almak çünkü ucuz gözlük kullanmak gözlerinize çok zarar veriyor. O yüzden yüzünüze en çok yakışan kaliteli gözlüğü alıp onu yıllarca kullanmak emin olun daha mantıklı.

21. Deri Ceket


Deri ceketsiz bir dolap bence eksiktir. Deri ceketten kastım tabi ki hakiki deri değil. Suni deri olanlar hem hayvan dostu hem de cebinizi çok yakmaz. En az bir tane bu tarz bir ceket almanız yine kurtarıcı olacaktır. 



Hazırlayan: Deniz Yapıcı


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları