Cilt Tiplerine Göre Doğal Bakım Maskeleri

İster yağlı bir cilde sahip olun, ister kuru, isterse de normal, her cilt tipine uygun doğal yüz maskeleri kullanarak cilt neminizi dengeleyebilirsiniz. Piyasada bulunan iyi ve kaliteli maskeler çok pahalı ve uygun fiyatlı maskelerin ise çok işe yarar olduğunu düşünmüyorum. Doğal ve evde bulunan malzemelerle kendi maskenizi hazırlamak hem hesaplı hem de düzenli kullanımda çok etkili olacaktır. Sonuçta er şeyin doğalı sağlıklıdır.

1. Akneli Ciltler İçin
Akneli cilt bakımında önem vermeniz gereken cildinizi nemlendirmek. Aktif akneleri kurutmak ise doğal malzemelerle sağlanabilir. Bal maskesi cilt neminizi sağlarken, karbonat maskesi ise sivilcelerinizi kurutacaktır.

Bal Maskesi


Malzemeler:
1 çorba kaşığı muskat rendesi
1 çorba kaşığı bal
1/2 bardak süt

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve yüzünüzün tamamına uygulayın. Bu maskeyi yarım saat cildinizde bekletin ardından ılık bir suyla iyice durulayın. Cildinizdeki yumuşaklığı hemen hissedeceksiniz.

Karbonat Maskesi


Malzemeler:
2 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı su

Karbonat ve suyu iyice karıştırın ve kremsi bir kıvam elde edince maskeyi sivilcelerinizin üzerine sürün. Maskeyi çok hafif hareketlerle, masaj yaparak uygulayın. Hafif hareketlerle uygulamanız önemli çünkü sivilceleri yolarak onları yaymak istemiyoruz. Maskeyi yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin ve sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Maskenin etkisini göstermesi için haftada 2 veya 3 kere uygulamanızda fayda var. Bir süre sonra sivilcelerinizin kuruduğunu göreceksiniz.

2. Yağlı Ciltler İçin
Yağlı ciltte nem dengesini sağlamak çok önemlidir çünkü cildin aslında yağlanma sebebi budur. Cilt susuz ve nemsiz kaldığını hissettiği için yağ üretir. Bu yüzden cildinizi nemlendirecek maskeler bu cilt tipi için birebir. Avokado maskesi ve bal, muskat, tarçın maskesi yüzünüzdeki bu nem ihtiyacını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Avokado Maskesi


Malzemeler:
1 Avokado
1/2 çorba kaşığı limon
1 yumurta akı

Avokadonun çekirdeğini çıkarıp kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Yumurta akı ve limonu ekleyip iyice birbirine geçene kadar karıştırın. Ardından maskeyi ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün. 10 dakika bekletip, ılık suyla yıkayın. Haftada 1 kere bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Bal, Muskat ve Tarçın Maskesi


Malzemeler:
1 çorba kaşığı bal
1/2 çay kaşığı muskat
1/2 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi

Tüm malzemeleri balın içine ekleyin ve kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın. Yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin ve ılık bir suyla yıkayın. 2 haftada bir uygulayabilirsiniz.

3. Kuru Ciltler İçin

Kuru ciltlerin problemi yüzün yeterli yağı üretememesi ve su kaybının çok olması. Bu tip ciltlerde pul pul görünüm çok olur ve kötü bir görüntü oluşturur. Yağlı ciltlerden daha sıkıntılı bir cilt yapısıdır. Cilt kuru olduğu için erken kırışıklıklar oluşabilir cildinizde. O yüzden bu cilt türünü nemlendirmek çok önemlidir.

Mayonez Maskesi


Malzemeler:
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı bebe yağı

Malzemeleri homojen bir hal alana kadar karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürün ve 20 dakika bekletin. Sonra ılık suyla yıkayın.

Muz ve Yoğurt Maskesi


Malzemeler:
2 muz
1 çorba kaşığı yoğurt

Muzu ezerek püre haline getirin. Yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Yüzünüzde 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi 3 günde bir uygulayabilirsiniz.

4. Cilt Kızarıklığı İçin

Cilt kızarıklığı genellikle hassas yapıya sahip ciltlerde olur ve hassasiyet problemi oluşturur. Bu ciltleri kuvvetlendirmek ve renk dengesini sağlamak için yeşil çay, hindistan cevizi maskesi ve zerdeçal maskesi uygulayabilirsiniz.

Yeşil Çay, Hindistan Cevizi Maskesi


Malzemeler:
1 çorba kaşığı yeşil çay tozu (Aktarlarda bulabilirsiniz)
1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
1/2 çorba kaşığı su

Malzemeleri iyice karıştırın ve yüzünüzde 15 dk bekletin. Ilık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 2,3 kere kullanabilirsiniz. Ayrıca kuru ciltlere iyi gelecek bir maske çeşididir bu. İçine ekstra olarak 2 çorba kaşığı bal ve su yerine 2 çorba kaşığı limon suyu eklerseniz aydınlatıcı bir özelliği de olacaktır.

Zerdeçal Maskesi


Malzemeler:
1 çorba kaşığı zerdeçal tozu
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı süt

Tüm malzemeleri kremsi bir kıvam alana kadar karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın. Zerdeçal maskesi bu ara popüler olan bir maske. Zerdeçalın antioksidan ve sakinleştirici bir yapısı olduğu aynı zamanda sizi rahatlatacaktır.

5. Aydınlık Bir Cilt İçin

Cildinize aydınlık vermek sizi daha sağlıklı gösterecektir. Limon suyu ise cilt rengini açmak için birebirdir.

Limon ve Yoğurt Maskesi


Malzemeler:
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı yoğurt

Malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi haftada 1 kere uygulayın.



Hazırlayan: Deniz Yapıcı



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları