Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları

Modum düşük olduğunda kafamı dağıtmak için youtubedan videolar izliyorum. Çeşit çeşit kanalı gezdim ve bazıları cidden kafamı dağıtsada modumu pek yükseltmedi. Fakat bahsedeceğim bu youtube kanalları her defasında beni motive ediyor ve hatta kalkıp bir şeyler yapmaya teşvik ediyor. Bu youtube kanalları belki size hitap etmeyebilir hatta sıkıcı bile gelebilir ama açıp en azından bir tane videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

Not: Youtube kanallarına isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1. Kalyn Nicholson


Kalyn Nicholson Kanada'da yaşayan bir youtuber. Kendisi çoğunlukla spor rutini, motivasyon videoları, amaçlarınıza nasıl ulaşırsınız, kendinizi nasıl bulursunuz ve gezdiği yerleri gösteren tarzda videolar paylaşıyor. Videolarının temelinde aslında sağlıklı olmak ve huzurlu hissedebilmek var. 


Nasıl motive olunacağını anlatan videoları en çok izlenen videoları. 1.4 milyonluk bir abone sayısı var ve çoğu yorumuna bakarsanız bu aboneleri sağlam bir temele oturttuğunu ve aslında abone olanların çoğunun Kalyn'in önerilerini uyguladığını görebilirsiniz. 


Düzenli ve planlı bir hayat yaşamaya çalıştığı için hayata dair planların nasıl yapılacağını ve nasıl ulaşılacağını da anlatıyor Kalyn. Hatta kendi kurduğu bir markası da var "Koze" isimli. Burada hem blog yazıyor hem de kurduğu markanın ürünlerini satıyor. Sweatshirt, spor ürünleri, bardaklar ve hatta ajandalar bile var.


Kalyn youtubeda spor tutkusunu da çok paylaşan bir insan ve hemen hemen her videosunda onu yoga yaparken görebilirsiniz. Söylediği şeylerden birisi de spor yapmanın insanın iç huzuruna da çok faydalı olduğu.

Ben de Kalyn'ı çok tanıyomuş gibi konuştum ama bu tarz kanallardan hoşlanıyorsanız gidip bi bakın. Özellikle gezdiği yerleri gösterdiği videolar çok estetik ve iç açıcı oluyor. 

2. Sude Alkış



Sude aslında bir motivasyon kanalı değil ve belki Sude'yi motive eden ve huzur veren kanallar arasında koymam size saçma gelebilir ama inanın bana huzur veren ve kendim için bir şeyler yapmaya iten kanallardan birisi Sude'nin. 


Sude youtubea yeni giren ama belli bir takipçi kitlesine ulaşmayı başarmış birisi. Kanalında çoğunlukla vloglar çekiyor ve günlük hayatını paylaşıyor. Gittiği yerleri, oturduğu kafeleri ve hatta konuştuğu insanları bile paylaşıyor.  Ama kendisi o kadar enerjik ve pozitif bir insan ki onu size de vermeyi başarıyor. 


Ayrıca kendinizi ve bedeninizi nasıl seversiniz ve kendinizi olduğunuz gibi kabul etme konusunda yaptığı bir kaç videosu da izlemeye değer. Çünkü günümüzde herkesin mükemmel fiziğe sahip olmak için uğraşmasına karşılık yapılan bu tarz videolar sizi motive edecektir eminim ki.


Hatta ve hatta dünyanın en sevimli köpeklerinden birisine sahip Sude. Sırf onun köpeğini görmek için bile videolarına bakmalısınız.


3. Grandpa Kitchen


Grandpa Kitchen olağanın dışında bir youtube kanalı ve inanın size mutluluk verecek en güzel kanallardan birisi. Bu kanalda Hintli bir dedemiz var ve kendisi herkes tarafından bilinen yiyecekleri (hamburger, makarna, tavuk, kızartma vb.) kendi imkanları dahilinde yapıyor ve Hindistanda durumu el vermeyen çocuklara, yaşlılara dağıtıyor. 


Yemeklerini evinin önündeki yeşillik alanda torunları ile birlikte hazırlıyorlar. Torunlar sadece yardım kısmına dahil oluyorlar. Bütün yemeği aslında Grandpa yapıyor. 


Hindistan'a özgü yemeklerde yapıyor ama çoğunlukla her ülke tarafından bilinen yemekleri yapıyor. Bunun sebebi ise yemekleri kimsesiz çocuklara dağıttığı için onların da sıradan bir çocuğun yediği yemekleri yiyebilmesi.


Videolarının sonunda çocukların ve ihtiyacı olanların mutluluğunu görmek zaten size o mutluluğu verecektir. 

Grandpa Kitchen'a bakıp, abone olursanız onlara sizde yardım etmiş olursunuz.


Daha fazla kanal önermek isterdim ama son zamanlarda benim izlediğim youtube kanalları bunlar. Fakat daha fazla kanal keşfettiğimde bu sayfadan güncellemeler yapacağım.



Hazırlayan: Deniz Yapıcı

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1