Youtuber Stili: Polina Chursanova Sokak Tarzı

Kombin Puanı: 10 üzerinden 10
"Youtuber stili" diye adlandırdığım bir seriye başlamaya karar verdim. Bu seride tarzını beğendiğim yerli veya yabancı youtuberların tarzlarını yorumlamayı düşünüyorum. İlk yazımı Polina Chursanova hakkında yapacağım. Polina 1996 doğumlu ve Rus bir anne, Türk bir babanın kızı. Kendisi şu an İstanbul'da yaşıyor ve moda, makyaj, seyahat üzerine videolar çekiyor. Kendisinin tarzını rahat ama aynı zamanda şık ve günlük olarak tanımlayabiliriz. Çok farklı bir tarzı olmasa da kendine özgü bir stili olduğunu söyleyebiliriz. Kendisinin instagramından bulduğum, hoşuma giden bir kaç kombinini yorumlayacağım. 
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Polina'ya toplu saçtan çok açık saç daha çok yakışıyor. Kendisi de bunun farkında olmalı ki, genellikle açık saç kullanıyor. Bu resimde de gördüğümüz gibi, makyajı, saçı, takıları, kombini ve özellikle ayakkabıları çok güzel. Şu sıra moda olan, ufak halka küpeler ve sıra sıra kolyeler kendisine çok yakışmış.

Kombin Puanı: 10 üzerinden 9
Kanalında sık sık seyahat videoları paylaşan Polina, özellikle New York'a gitmeyi seviyor sanırım. Bu yazıda da Polina'nın New York'ta dolaştığı bir sürü fotoğrafı göreceğiz zaten. 
Brooklyn'e gidipte burda fotoğraf çekmeyen yoktur herhalde. Hem manzara olarak hem de stil olarak bu fotoğrafı çok beğendim. İlk resimde görülen botları Polina bu resimde de kullanmış. Zaten her kombine uydurulabilecek bir bot kendisi. Oversize montu ve beresiyle kombini tamamlamış ve New York'un moda zevkine ayak uydurmuş bence.



Kombin Puanı: 10 üzerinden 8
Polina'nın bir diğer New York fotoğrafı daha. Bir önceki kombine çok benzese de montunu değiştirerek bambaşka bir stil yaratmış kendisi. Şunu da belirtmeyelim ki, anladığım kadarıyla Polina fotoğraflarını çektiği mekanları kıyafetinin rengine ve temasına uygun olacak şekilde seçiyor.
Kullandığı kaban desenli ve gösterişli olduğu için, pantolonunu ve ayakkabısını sade seçen Polina, çantasını da siyah tercih etmiş olsaydı daha güzel bir görüntü sağlayabilirdi.




Kombin Puanı: 10 üzerinden 7
Watsons'la yaptığı iş birliği sırasında çektiği bu fotoğraf aslında çok uğraşılmış ya da çok tarz bir kombin değil. Fakat giydiği ayakkabılar cidden yorumu hak ediyor. Bu sene çok moda olan çorap tarzı topuklu ayakkabılar Polina'ya çok yakışmış ve tarzını farklı bir noktaya taşımış. O ayakkabılar yerine bir spor ayakkabı ya da siyah topuklu bir bot giyseydi bu kombini yorumlamak ihtiyacı hissetmeyebilirdim. Ama Polina nokta atışı yapmış diyebiliriz.





Kombin Puanı: 10 üzerinden 8
Polina'nın bu kombini herkese hitap edecek bir tarz değil. Çünkü kırmızı çorapları ve modeli erkeksi olan botları bu kombini biraz değiştirmiş. Ben olsam bu kombini beyaz spor ayakkabılarla tamamlamayı tercih ederdim fakat Polina bu kombini  sıradanlıktan çıkartmış.







Kombin Puanı: 10 üzerinden 6
Yukarıda da söylediğim gibi Polina fotoğraflarında arka planı nasıl kullanacağını iyi biliyor. Aslında üzerindekiler çoğumuzun gün içerisinde giydiğimiz çabasız kıyafetler. Fakat arka plandaki kiremit duvar, Polina'nın kıyafetinden daha ön plana çıkmış. Bu açıdan Polina, sıradan ve günlük bir kıyafeti çok hoş ve estetik bir hale çevirebilmiş.
Bu fotoğrafı seçme sebebim ise, gayet sade parçalarla, hem rahat hem de stil gözükebilmenin örneği olması. Bir kot, bir kazak ve spor ayakkabılar günlük hayatta da kurtarıcı olabiliyorlar.



Kombin Puanı: 10 üzerinden 9
Polina'nın en sevdiğim kombinlerinden birisi bu çünkü kendi tarzıma yakın gördüğüm bir kombin oldu. kullandığı renk uyumu ise çok başarılı. "2017 Sokak Modası" yazısında da bahsettiğim gibi, paltoları spor ayakkabıyla kullanmak hem şık, hem de spor bir görünüm yaratıyor. Fakat bu kombinde gördüğüm tek eksik Polina'nın saçlarını açık bırakması. Çünkü boynu kapalı bir bluz kullanmış ve kendini iyice kapatmış. Onun yerine minik bir topuz yapıp, küçük halka küpeler taksaydı tam süper olurdu...




Kombin Puanı: 10 üzerinden 10
Yine çok beğendiğim bir kombin daha. Bol kazak, dar kot ve şık botlar... Hem çabasız oluşturulmuş, hem de ufak birer aksesuar kullanarak (çanta, küpe, güneş gözlüğü veya saat) çok hoş olunabilecek bir tarz. Buradaki ince detay ise Polina'nın kazağının içine giydiği beyaz tshirt... Kazağın altından gözüken o beyaz detay sadece kazak ve kot giymekten daha güzel durduğu kesin bence.





Kombin Puanı: 10 üzerinden 10

Polina'nın favorim olan kombinlerinden biri. Bu sene moda olan "dede" şapkaları ilk zamanlarda pek hoşuma gitmemişti. Fakat bu şapkaları iyi kombinleyenleri gördükçe cidden hoşuma gitti ve en kısa zamanda ben de almayı düşünüyorum açıkçası. Polina'da kendine çok yakıştırmış doğrusu bu şapkayı. Baştan aşağı dört dörtlük bir kombin olduğu için yorumlayacak bir şey yok bence...




Kombin Puanı: 10 üzerinden 8

Soğuk hava kombinlerinden biraz da sıcak kombinlere geçelim. Anladığımız kadarıyla Polina toprak tonlarını kullanmayı seviyor ve çok canlı renkler tercih etmiyor. Polina bu fotoğrafta çok güzel çıkmış olsa da bu kombini biraz sıradan buldum çünkü çoğu insanda gördüğümüz bir tarz şort ve uzun çizme modelleri. Fakat şöyle de bir durum var ki, bu kazak ve şortu birlikte giydiği zaman altına uzun çizmeden başka giyilecek bir ayakkabı modeli ben de bulamadım açıkçası.



Kombin Puanı: 10 üzerinden 9
Aynı mekan, iki farklı mevsim ve iki farklı kombin... Polina tekrar kıyafetini arka plana uydurmuş diyebiliriz. Giydiği elbiseyi gerçekten çok beğendim. Tam mevsime uygun, efil efil, salaş bir elbise. Saçlarını doğal bırakması, bronz teni de elbiseyi tamamlamış doğrusu. Burada gördüğüm tek eksik Polina'nın çantası oldu. Madem amacımız New York ruhunu yakalamak ve elbiseyi tamamlamak, o zaman siyah şık bir çanta yerine minik bir hasır çanta veya clutch çok daha müthiş olabilirdi.




Kombin Puanı: 10 üzerinden 10
Polina burda bambaşka bir tarz kullanmış ve çok başarılı olduğunu söylemeliyim. Buradan anlıyoruz ki kendisi cidden her tarzı nasıl kullanacağını ve kombinleyeceğini iyi biliyor 👍 Tshirtünü ve kolyelerini gizlemeyip saçını toplaması da çok iyi olmuş doğrusu çünkü böyle bir tarzla açık saç pek hoş durmazdı.







Kombin Puanı: 10 üzerinden 8
Yine çabasız oluşturulmuş bir kombin daha. Sadece kot ve tshirt. Fakat dikkat çekmeyi başaran bi kombin çünkü Polina'nın seçtiği kot hem çok moda hem de çok güzel bir pantolon. Sanırım kombinini tamamlamak için sırt çantası kullanmış ve doğru bir seçim yapmış. Saçlarıyla hiç uğraşmadan öylesine toplaması ise süper olmuş. Buradaki tek eksik gözlük modeli olmuş. Niyeyse bu retro gözlük modellerini hiç sevemedim ve hiç yakıştırdığım birisine de görmedim. Onun yerine klasik Rayban model yuvarlak gözlüklerini kullansa çok daha hoş durabilirdi.





Hazırlayan: Deniz Yapıcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları