Mezuniyet Elbisesi Fikirleri

Bir kaç ay sonra benim de mezuniyetim yaklaştığı için hem kendimin hem de bir çok mezun adayının merak ettiği bir konu olan mezuniyet elbiseleri yazısını hazırlamak istedim. Malumdur ki uygun fiyatlı ve güzel bir elbise bulmak zor. Hele ki istediğimiz modeli bulmak daha da zor. İnternetten biraz araştırma yapıp her tarza uyabilecek bir kaç elbise buldum. Karşılaştığım sitelerden çeşidi çok olan ve fiyatları uygun olan bir site tercih ettim. Fakat bu yazı sponsorlu değil tabi ki 😀

Not: Elbise modelleri Abiyefon sitesinden alınmıştır. Her elbisenin linkine fotoğrafların altındaki elbise numaralarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1. Siyahların Kadını

En çok tercih edilen renk siyahtır herhalde. Risksiz, kolay kombine edilebilen ve şık bir renk. Fakat baloların yazın olduğunu düşünürsek siyah boğucu kaçabilir. Ama kesimi ve modeli güzelse her mevsim (sadece balolar için değil) kullanılacak bir elbise edinmiş olursunuz dolabınızda. O yüzden özellikle modellerinde seçici davrandığım elbiseleri koydum buraya. Bu kategorideki favorimle başlamak gerekirse; trend bir kesimi olan, sıkıcı bir model olmayan, elbisenin kendisi tek başına bir aksesuar gibi duran ve sadece bir küpeyle kombine edilebilecek 2 numaralı elbise... Diğer elbiselere göre fiyatı biraz daha tuzlu olsa da sadece balo için değil, bir yakınınızın düğününde de giyebilirsiniz. Gerçi bütün modeller için geçerli bu...
6 numaralı elbise ise, daha cesur ve dikkat çekmeyi tercih edenler için. Elbise 1,4 ve 5 klasik ve şık modeller. 3 ve 7 ise hem şık olup hem de vay be elbisesi ne kadar hoş duruyo laflarını duydurabilecek modeller.


Elbise 1

Elbise 2

Elbise 3
Elbise 4

Elbise 5
Elbise 6

Elbise 7

2. Rengarenk

Mezuniyet baloları çoğunlukla yazın olduğu için daha cıvıl cıvıl renkler tercih etmek isteyenler olabilir. Bu renkler daha dikkat çekici olduğu için, balo fotoğraflarınızda ilk siz göze çarparsınız 😀 
Desen olarak, çiçek motifleri bu ara çok yaygın olduğu için çoğu elbisede görüyoruz. Fakat bu elbiselerde ki çiçek desenleri daha doğal olduğu için absürd ve çocuksu durmuyor tabi ki. Bu kategoride ki çiçek desenli elbiselerden benim favorim 10 numaralı elbise doğrusu. 
Diğer elbiselerde ise, renkler daha çarpıcı olduğu için desensiz modelleri seçmeye çalıştım. Örneğin elbise 8 ve 12 patlayan renkler olduğu için elbisenin kesimi daha ön planda. Bu da elbise alışverişinizde size bir fikir oluştursun. Canlı renklerde desensiz modeller seçmeye çalışın.
Bir diğer favorim ise 13 numaralı elbise. Biraz ağır bir elbise gibi dursa da bence tasarım bir modelmiş gibi durduğu için şık bir seçim olabilir. Ayrıca sade renkli bir elbise olduğu için üzerindeki taş işlemeleri elbiseye level atlatmış bence. 

Elbise 8
Elbise 9

Elbise 10
Elbise 11

Elbise 12
Elbise 13

Elbise 14

3. Toprak Tonları

Benim gibi doğal renklerden hoşlanan biriyseniz bu elbiseleri sevebilirsiniz. Bu 3 modelde farklı modellerde. 15 numaralı elbise daha prenses vari bir model ve 10 numaralı elbiseyle aynı model aslında. Fakat ikisini de koydum ki desen ve renk farklılığı görülsün. 15 nolu elbise pek dikkat çekici bir renk olmasa da gold aksesuarlarla çok güzel bir hale gelebilir.
16 numaralı elbise ise balolarda çok tercih edilen bir model ve daha klasik bir kesimi var. 
17 nolu elbise ise bu kategoride ki  favorim çünkü üzerindeki motifler ve elbisenin kesimi çok hoş duruyor. Ama şöyle bir problem yaratabilir ki çoğu abiye modeli bu sene bu şekilde ve baloya gittiğinizde bu tarz bir elbise giymiş bir sürü kişi görebilirsiniz. 

Elbise 15
Elbise 16
Elbise 17


Hazırlayan: Deniz Yapıcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları