2017 Sokak Modası

 1. Kot ve Gömlek
Bu senenin en çok görülen stillerinden birisi olan kot ve gömlek, bundan sonra ki sezonlarda da karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.
Beyaz gömlekle giyebileceğiniz herhangi bir kot sizi hem tarz gösterebileceği gibi hem de uğraşmadan yapılmış bir kombin havası yaratacaktır.
Bileğinize takabileceğiniz bir saat ya da sade bir kolye tarzını daha bütün hale getirirken, saçlarınızı sadece ufak bir topuz yaparak ya da fönsüz ve dağınık bırakarak daha tarz ve cool gözükebilirsiniz. 

2. Blazer ve Spor Ayakkabı
Blazerları sadece kumaş pantolon ve gömlekle kombinlemek zorunda değiliz. Bu sene çok karşımıza çıkan blazer,  beyaz tshirt ve spor ayakkabı kombinleri sizi her zaman hem şık hem de rahat gösterebilir.  Aynı zamanda blazerların altına giyebileceğiniz bir kot, kombininizi bambaşka bir yere taşıyabilir.
Fakat önemli bir şey söylemek gerek (!); giydiğiniz blazer eğer koyu bir renkse (örneğin; lacivert ya da siyah), altına giyeceğiniz kot pantolonun açık renk olmasına dikkat edin. Ters renkler kullanarak kombininizi daha ön plana çıkarmış olursunuz.
Aksesuara gelirsek; mini askılı çantalar, saat ve güneş gözlükleri kombininizi tamamlayıcı olacaktır. 
Ufak bir tavsiye daha... Blazerın kollarını kıvırmak bambaşka bir görüntü yaratabilir.

3. Kumaş Pantolon ve Tshirt
Bu senenin bir diğer trendi ise kumaş pantolon ve tshirt oldu. Hatta bu kombin tarzı benim kişisel olarak favorilerim arasında yer alıyor.
Kullanmayı düşündüğünüz kumaş pantolonun desenli olup olmaması ve yüksek belli olup olmaması kombininizi ya müthiş yapar ya da mahvedebilir. Örneğin; kullandığınız kumaş pantolon desenli ise üzerine giyeceğiniz tshirtün desensiz olmasına dikkat edin. Sade ve düz bir kumaş pantolonu ise desenli veya abartılı bir tshirtle kombinlemek daha doğru olacaktır. 
Pantolonun yüksek belli olup olmaması ise ayrı bir konu... Resimdeki gibi yüksek belli bir pantolunu dar bir tshirtle kombinlemek sizi hem tarz hem de zayıf gösterecektir. Düşük belli bir kumaş pantolonu ise bol bir tshirt ya da salaş bir kazakla kombinlemek ise daha farklı bir tarz yaratmanızı sağlar.  
Altına giyeceğiniz ayakkabı tercihi ise kombininizi farklı bir yere götürebilir. Örneğin beyaz bir spor ayakkabı sizi daha sportif ve tarz gösterebilecekken, topuklu bir ayakkabı sizi şık gösterir.
Aksesuar olarak ise, saat veya bileklik, ince bir kolye ve güneş gözlüğü kombininizi tamamlayacaktır.


4. Şeritli Pantolonlar
Bu sene her mağazada gördüğümüz şeritli eşofman tarzında pantolonlar seneye de her yerde olacak gibi duruyor. Bu tarz pantolonları kombinlemek biraz daha zor maalesef...
Bu pantolonların üzerine bol bir beyaz tshirt giyip, üzerine gösterişli bir kolye takmak farklı bir fikir olabilir. Daha risksiz bir seçenek isterseniz kolyeyi çıkarıp üzerine deri ceket giyebilirsiniz. 
Ayakkabı seçiminizi spor ayakkabı yönünde tercih ederseniz sportif bir tarz yakalamış olur ve sıradanlıktan uzaklaşırsınız. Daha farklı bir seçenek arayanlar için ise topuklu, sade bir stiletto kombininizi hem şık hem de uğraşmadan yapılmış bir hava katacaktır.


5. Askılı Elbise ve Tshirt 
2017 yazında her yerde gördüğümüz bu 90'lar stili, hem çok kolay oluşturulabilecek hem de çok tarz durabilecek bir kombin. 2017 senesini 90'ların modasının modernleştirilerek yeniden ortaya çıkması olarak tanımlayabiliriz. 
Askılı herhangi bir elbisenizin içine bir tshirt giyerek her şekilde tarz gözükebilirsiniz. Fakat buradaki püf nokta elbisenizin dar, bedene oturan bir model değil, biraz daha bol ve salaş olması. 
Bu tarz bir kombinin altına beyaz spor ayakkabı ve boyu bileklerinizi biraz geçecek şekilde çoraplar giymenizi tavsiye ederim. Çanta olarak ise ister büyük, ister küçük ve askılı, ister minik bir sırt çantası giyebilirsiniz.


6. Palto ve Kot
Bundan önceki kombinlerde yaptığımız gibi, giyeceğiniz paltoyu gömlek ve kumaş pantolonla kombinleyip klasik bir görünüm yaratmaktansa, kot ve tshirtle kombinleyerek daha sportif bir tarz yaratabilirsiniz. 
Klasik parçaları sportif parçalarla birleştirmek sizi sıradanlıktan çıkarıp, cool bir görünüme sokacaktır.
Elinize bir clutch çanta alıp , topuklu sade bir ayakkabı giyerek daha şık bir görünüm elde edebilecekken, sırt çantası ve spor ayakkabıyla daha dinamik ve tarz gözükebilirsiniz. 


7. Kot ve Tshirt
Bir kot ve bir tshirtü kullandığınız aksesuarlarla ve saçınızla bambaşka bir yere taşıyabilirsiniz. 
Yırtık ve dar kotlarla, bol ve sade tshirtler giyerek ya da boyfriend ve mom jeanlerle desenli ve dar tshirtler giymeniz daha doğru bir seçim olacaktır. Burada ki püf nokta ise, tshirtünüzü kotunuzun içine sokmak... İnanın görüntünüzde çok büyük bir değişim yaratacaktır. 
Giydiğiniz kotun altına topuklu bir bot ya da sandalet giyerek şık bir görünüm oluşturabilirken, isterseniz spor ayakkabı giyerek ve saçlarınızı uğraşmadan, fönsüz bırakarak farklı, sportif bir görünüm de elde edebilirsiniz. 
Bu kombini daha soğuk havalarda kullanmak için ise deri ceket giyerek, altına topuklu bir bot ya da kısa yağmur çizmelerini tercih etmekte yarar var. 


8. Bol Kot Ceketler
En sevdiğim parçalardan birisi olan bol kot ceketleri kombinlemek için çok fazla seçenek var ve her birini yapmak cidden çok kolay. 
Resimdeki gibi ister eşofman tarzında bir kumaş pantolon giyin, ister yüksel bel kot pantolon giyin, ister tayt giyin, her şekilde gayet tarz gözükebilirsiniz.
Aksesuar olarak kullanabileceğiniz fularlar, abartılı ve etnik gümüş kolyeler kombininize renk ve farklılık katacaktır. 
Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta ise, bu kombinin altına topuklu ayakkabı yerine spor ayakkabı ya da kısa topuklu bot giymeniz. 
Eğer boynunuzu bir aksesuarla doldurmayı düşünüyorsanız, size önerim saçınızı toplamanız olacaktır. Bu sayede kıyafetinizi kapatmamış olursunuz. Boynunuzu açık bırakarak, saçlarınıza deniz dalgası verip, salaş bırakmak da bir diğer seçenek olabilir. 


Hazırlayan: Deniz Yapıcı 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Konuşulması Gereken Kişiler: Prenses Diana

Harry Potter Serisi Hakkında Bilinmeyenler: Part 1

Sizi Motive ve Mutlu Edecek Youtube Kanalları